Verify
Validate
Invest in V-ID
About V-ID
FAQ
Early access
My Account
 
 

Nederlands bedrijf maakt documentfraude onmogelijk mbv blockchain techniek

V-ID biedt een baanbrekende oplossing waarmee de authenticiteit van documenten altijd kan worden vastgesteld 
April 5th 2018
V-ID biedt een baanbrekende oplossing waarmee de authenticiteit van documenten altijd kan worden vastgesteld
De toenemende digitalisering brengt, naast een hoop voordelen, ook gevaren met zich mee, waaronder document vervalsing en identiteitsfraude. V-ID biedt een baanbrekende oplossing waarmee de authenticiteit van documenten altijd kan worden vastgesteld. De blockchain-toepassing is inmiddels bij de eerste organisaties, waaronder Airbus Defence and Space, in gebruik.

Met V-ID kunnen organisaties documenten, zoals bijvoorbeeld diploma's, vastleggen in de blockchain. Deze documenten kunnen vervolgens 24/7 gecontroleerd worden op V-ID.org, zodat de ontvanger weet dat de inhoud van het document onveranderd is en exact hetzelfde als het origineel gepubliceerde document.

De dienst legt het van origine Zwijndrechtse bedrijf Wididi geen windeieren. V-ID vindt gretig aftrek, ook buiten Nederland, waar hun bekendste klant Airbus Defence and Space meldingen van cyber aanvallen via het platform in de blockchain laat opslaan.

Hoe werkt het?

Als voorbeeld nemen we V-ID afnemer ESHRE. Dit Europese onderzoeksinstituut voor embryologie publiceert certificaten voor haar geslaagde studenten in PDF-formaat. Deze documenten worden gevalideerd in de blockchain via V-ID. Het certificaat kan vanaf dat moment altijd op echtheid worden gecontroleerd. Hiermee wordt diploma-fraude onmogelijk gemaakt.
Wico van Helden (CEO NL) en Alan Whitfield (CEO UK)

"Onze klanten lijken steeds meer doordrongen van het feit dat het timestampen van documenten een vrij eenvoudig proces is met een enorme meerwaarde. Met behulp van blockchain techniek hebben wij een technisch - en juridisch waterdichte oplossing gevonden”, aldus de bedenkers.

Dit is pas het begin

Overal waar er sprake kan zijn van document vervalsing kan V-ID een oplossing bieden en de huidige V-ID toepassingen lijken nog maar het topje van de ijsberg. Momenteel wordt er hard gewerkt aan een implementatie in de transportsector voor het vastleggen van vrachtdocumentatie, en zijn er gesprekken met notarissen over een systeem voor online identificatie bij webshops.
Visualisatie van het V-ID proces

Links